Belijningsplannen

Steeds vaker wordt NISAV benaderd met de vraag om mee te kijken naar het belijningsplan voor nieuwe sporthallen of voor sporthallen waar de sportvloer wordt vervangen. Dit is verstandig omdat uit ervaring blijkt dat er regelmatig fouten worden gemaakt bij het aanbrengen van de belijning op de nieuwe sportvloer. Wist u bijvoorbeeld dat er tussen twee parallel lopende lijnen tenminste 5 cm. ruimte moet zijn? In heel veel sporthallen is dat niet het geval, zoals bijvoorbeeld op deze foto’s.

Als lijnen elkaar (geheel of gedeeltelijk) overlappen is het voor een scheidsrechter onmogelijk om een in-/uit situatie te kunnen beoordelen.

Ook komt het regelmatig voor dat lijnen van verschillende wedstrijdsporten in de verkeerde ‘volgorde’ zijn aangebracht. De afspraak is dat op de kruising van twee verschillende lijnen een kleiner veld over een groter veld wordt geschilderd, de volgorde is dus: badminton-volleybal-basketbal-combiveld.

In het voorbeeld hierboven is het badmintonveld blauw, volleybal is geel, basketbal is oranje en het combiveld is uitgevoerd in groen.

Hierboven zie je een voorbeeld van een fout in een tekening: basketbal (rood) ligt hier bovenop badminton (blauw), volleybal (groen) en combiveld (zwart).

Wil je zeker zijn dat het belijningsplan voldoet aan de wedstrijdeisen van de sportbonden? NISAV kijkt graag mee.
Bel of mail voor meer informatie met Pim Scherpenzeel via 06 41 28 62 43 of pim.scherpenzeel@nisav.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *