Actuele eisenpakket voor realisatie van multidisciplinaire sporthal

In augustus 2021 hebben de vier indoorsportbonden Badminton Nederland, NBB, NHV en Nevobo de Stichting NISAV opgericht. In eerste instantie richt NISAV zich op de leden van deze bonden, maar ook opdrachtgevers, architecten, huisvestingsadviseurs en bouwbedrijven hebben baat bij de ondersteuning die NISAV kan bieden bij de realisatie en exploitatie van (nieuwe) sporthallen.

NISAV beheert voor bovengenoemde vier bonden alle sporttechnische eisen die belangrijk zijn bij het realiseren en gebruiken van een sportaccommodatie waar één of meer van deze sporten worden gefaciliteerd.

Nu NISAV ongeveer een jaar actief is, merken wij dat er veel behoefte bestaat aan duidelijkheid omtrent normen, eisen, voorschriften, richtlijnen en adviezen op het gebied van sporthallen, temeer omdat de implementatie hiervan in het nieuwe Kwaliteitszorgsysteem 2.0 van NOC*NSF en VSG op de website www.sportinfrastructuur.nl naar verwachting nog circa een jaar gaat duren. 

NISAV beschikt logischerwijs over alle informatie die vanuit deze bonden aan de projectleiding van het nieuwe kwaliteitszorgsysteem ter beschikking is gesteld en is dus altijd op de hoogte van het actuele eisenpakket voor de realisatie van een multidisciplinaire sporthal. NISAV kan momenteel als enige partij in Nederland namens deze vier bonden adviezen geven over dit eisenpakket. Vooruitlopend op de totstandkoming van het Kwaliteitszorgsysteem 2.0 zijn deze eisenpakketten (onder voorwaarden) te verkrijgen bij NISAV. Ook stelt NISAV via de website deze publicaties beschikbaar die aanvullende informatie verstrekken voor alles wat met accommodatiezaken te maken heeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *