NISAV actief in werkgroep binnensport voor NOC*NSF Kwaliteitszorgsysteem 2.0

Sportaccommodaties moeten aan bepaalde richtlijnen en voorschriften voldoen. Ze moeten voldoen aan richtlijnen voor kwaliteitsaspecten, sportfunctionaliteit, veiligheid, maatwerkbaarheid, uniformiteit en duurzaamheid. Op die manier borgen we de kwaliteit van de sportaccommodatie.

Maar ook de eisen, richtlijnen en voorschriften die we stellen aan sportaccommodaties zijn natuurlijk ooit eens aan vernieuwing toe. De beweegcultuur verandert en dus verandert de manier waarop we naar sportaccommodaties kijken ook.

Kwaliteitszorgsysteem

NOC*NSF is al geruime tijd bezig met een grote revisie van het ‘Kwaliteitshandboek Sportaccommodaties’. In januari 2023 is het nieuwe kwaliteitszorgsysteem van NOC*NSF en VSG voor buitensportaccommodaties van start gegaan. Ondertussen is de werkgroep die zich bezighoudt met de implementatie van de voorschriften, richtlijnen en aanbevelingen voor binnensportaccommodaties druk bezig om de streefdatum 1 januari 2024 te halen.

De werkgroep actualiseert een aantal ‘oude’ NOC*NSF-normen, waaronder die van de verschillende ruimtes in een sporthal, en formuleert een aantal nieuwe definities. Ook zijn er vanuit de bonden enkele wijzigingen ingebracht betreffende veranderde wedstrijdeisen, zoals bijvoorbeeld de middencirkel in het handbalveld en de maatvoeringen van een basketbalveld.

Dit proces zal gaan leiden tot een digitaal gebundeld ‘Kwaliteitszorgsysteem Sportaccommodaties’; een online platform waarop alle minimale eisen per sport zullen zijn verdeeld in voorschriften, richtlijnen en aanbevelingen. Namens de vier binnensportbonden voor badminton, handbal, basketbal en volleybal levert NISAV in de persoon van Pim Scherpenzeel de input die te vinden is op de website www.sportinfrastructuur.nl.

Contact

Blijf op de hoogte van het Kwaliteitszorgsysteem via de nieuwsberichten op Sportinfrastructuur.nl. Heb je tot die tijd informatie nodig over richtlijnen m.b.t. de bouw en inrichting van (indoor) sportaccommodaties, neem dan contact met ons op. Bel Pim Scherpenzeel op 06 41 28 62 43.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *