Sportverenigingen

Verenigingsbestuurders houden met elkaar de club gaande en hebben daar over het algemeen hun handen aan vol. Waarschijnlijk wordt er in de meeste verenigingen weinig nagedacht over accommodatiezaken; de sporthal wordt gehuurd van de gemeente of een andere exploitant en de situatie van de sporthal is zoals hij is en daar heb je het mee te doen.

Totdat er sprake is van renovatie of nieuwbouw van een sporthal. Dan ontstaan er opeens grote kansen om je club sterker te maken door het gebouw te ontwerpen en in te richten volgens de eisen en wensen van jouw club. In dat traject komt er echter heel veel op je af. In korte tijd moet je als drukke vrijwilliger een heleboel vragen van de gemeente, een projectleider, adviseur of architect beantwoorden en vaak ontbreekt het je aan de juiste kennis om daar adequaat op te kunnen reageren.

De handbal-, basketbal-, badminton- en volleybalbond vinden het belangrijk dat hun achterban, de lokale sportclubs, invloed uitoefenen op deze trajecten. Vanaf de allereerste planvorming tot en met de ingebruikname: de wensen en eisen van de clubs die (straks) de hal gebruiken, moeten leidend zijn.

Om verenigingsbesturen hierbij te helpen bieden deze vier bonden hun leden hulp aan in de vorm van professionele ondersteuning door de experts van NISAV.  Deze verenigingsondersteuning is (binnen de voorwaarden) voor verenigingen gratis.

Opties

Vraagje?

Met eenvoudige vragen over eisen en richtlijnen betreffende jouw sport of vragen over je huidige accommodatie, kun je ons bellen of mailen. Wij beantwoorden je vraag zo mogelijk direct of sturen je kort na je verzoek een antwoord/reactie.

Pim Scherpenzeel
Jaap Vos

Of ga naar onze contactpagina en vul het contactformulier in.

Professionele ondersteuning

Zijn er in jouw gemeente plannen voor het realiseren van een nieuwe sporthal, dan kun je via dit formulier een aanvraag doen voor professionele ondersteuning.

Als je aanvraag wordt goedgekeurd, dan bestaat de professionele ondersteuning uit:

  • een start-/informatiegesprek met de expert van NISAV;
  • het opstellen van plan van aanpak en een advies voor het verdere verloop van het nieuwbouwtraject;
  • een presentatie/bespreking van dat plan van aanpak met jouw bestuur.

Dit pakket bevat circa 10 uur en is voor de vereniging gratis; de financiering komt vanuit de vier binnensportbonden.

Referenties

NISAV helpt sportverenigingen die te maken hebben met aanleg, renovatie, beheer en exploitatie van sportaccommodaties. Lees hieronder enkele referenties van recente projecten.

Vraag adviestraject aan

Met dit formulier vraagt u een adviestraject aan voor professionele ondersteuning door NISAV bij renovatie of nieuwbouw van een sporthal of sportzaal.