Sporthal Druten (NOAHH Architecten)

Foto: gemeente Druten

De gemeente Druten realiseert een nieuw sportcomplex, bestaande uit een zwembad en sporthal inclusief gym-/turnzaal. Het nieuwe sportcentrum Gelenberg wordt een plek voor iedereen waar alles draait om gezondheid en beweging. Architectenbureau NOAHH heeft aan NISAV gevraagd om het ontwerp te beoordelen op de sporttechnische eisen.

De werkzaamheden van NISAV in dit project hadden betrekking op de sporthal, gym-/turnzaal van het complex en de daarbij horende ruimtes, niet op het zwembad. De werkzaamheden bestonden uit gesprekken met de vertegenwoordigingen van de gemeente, het architectenbureau en de toekomstige gebruikers. Op basis van deze gesprekken en de bestudering van de benodigde documenten is het ontwerp van de sporthal getoetst aan de vraagspecificatie en de sporttechnische eisen vanuit de sportbonden en het eindrapport opgeleverd.

Projectleider Joanne Kridiotis van NOAHH | Network Oriented Architecture schreef het volgende over de samenwerking met NISAV:

Sportcentrum De Gelenberg is ontworpen voor verschillende gebruikers (zoals het Pax Christi College en diverse sportverenigingen) met hun eigen specifieke behoeften en wensen. Dat maakte het ontwerpproces tot een uitdagende opgave. Dankzij de samenwerking met NISAV voldoet het ontwerp aan alle sporttechnische eisen en aan de wensen van de gebruikers. NISAV heeft ook aanvullend advies gegeven en de gebruikers begeleid tijdens het ontwerpproces, zodat De Gelenberg jarenlang aan alle wensen kan blijven voldoen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *