Buurtkantine Zeeburghal (Volleybalvereniging Netzo)

In de zomer van 2021 hoorden we via via dat de kantinebeheerder ermee ging stoppen in onze sporthal. Extra frustrerend, want na alle coronaperikelen weer opstarten zonder kantine was een grote zorg voor ons als sportverenigingen. Dit vormde de aanleiding voor overleg tussen de gebruikers van de sporthal (Volleybalvereniging Netzo, Badmintonvereniging Zeeburg, Basketbal vereniging Flying Oost en een rolschaatsvereniging) en gemeente Amsterdam. Duidelijk was dat gemeente Amsterdam zelf niet meer een nieuwe uitbater zou werven, wel wilde men ruimte bieden aan ons als verenigingen. Dat moment hebben we contact gezocht met NISAV. NISAV wilde graag meesparren en gaf tips over een paar ‘kantine-constructies’ bij andere sporthallen. Door de samenwerking als vier sportverenigingen ontstond er uiteindelijk contact met een stichting die de kantine als leerwerkbedrijf wil exploiteren. Samen met deze stichting en in overleg met de gemeente is het gelukt. Sinds het voorjaar van 2022 hebben we weer een kantine in Zeeburghal!