Kom met vragen over binnensportaccommodaties naar NISAV op Vakbeurs Sportaccommodaties

Op 9 maart 2023 vindt opnieuw de Vakbeurs Sportaccommodaties plaats in Expo Houten. NISAV zal daar te vinden zijn op het Sportbondenplein. Je kunt bij NISAV terecht met al je vragen over binnensportaccommodaties. Ook zijn wij op de hoogte van de huidige stand van zaken van het Kwaliteitszorgsysteem van NOC*NSF.

Wat is de verplichte uitloopruimte bij een combiveld? Hoe hoog moet een sporthal zijn voor volleybal op eredivisieniveau? Hoeveel kleedkamers moeten er zijn in een sporthal? Hoe groot is een basketbalveld voor jeugdwedstrijden? Hoeveel tussenruimte moet er liggen tussen twee badmintonvelden? En moet een handbalveld een middencirkel hebben?

Om kwalitatief goede, veilige en duurzame sportaccommodaties te realiseren zijn er veel voorschriften, regels, normen, eisen, richtlijnen en aanbevelingen. Sommige daarvan zijn verplicht, van andere mag je gemotiveerd afwijken en weer andere worden alleen aanbevolen. Het kan dus nogal eens lastig zijn om door al die bomen het bos nog te zien.

Kwaliteitszorgsysteem

NOC*NSF is al sinds 2020 bezig met het opzetten van een nieuw kwaliteitszorgsysteem, een platform waarop al deze voorschriften overzichtelijk worden vastgelegd. Wanneer het Kwaliteitszorgsysteem klaar is, komt het verouderde (papieren) Handboek Sportaccommodaties te vervallen. Helaas is het nog altijd niet klaar, en dus verwijst NOC*NSF in de tussentijd voor dit soort accommodatievraagstukken naar de sportbonden.

Nationaal Instituut Sportaccommodatie Advies

De vier binnensportbonden hebben daarom NISAV opgericht, het Nationaal Instituut Sportaccommodatie Advies. NISAV adviseert omtrent het bouwproces, de inrichting en de exploitatie van nieuwbouw sportaccommodaties of sportaccommodaties die gerenoveerd worden. Voor alle vragen die betrekking hebben op binnensportaccommodaties kun je dus bij ons terecht. Daarnaast heerst er in de markt nogal wat onduidelijkheid rondom het Kwaliteitszorgsysteem. Omdat NISAV ook betrokken is bij de totstandkoming van dit platform, zijn wij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Heb je dus vragen over binnensportaccommodaties of ben je benieuwd naar de huidige stand van zaken van het kwaliteitssysteem, zoek NISAV dan op op de Vakbeurs Sportaccommodaties van 9 maart. We zijn te vinden op het Sportbondenplein (2.4.36).

Tot dan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *